Afspraken

Wanneer komt de verpleegkundige bij u langs?

Bij de eerste kennsimaking spreekt de verpleegkundige een richtuur met u af dat u het meest schikt. Zij proberen dit uur zo goed mogelijk te respecteren. Wij vragen wel uw begrip voor eventuele vertragingen door weersomstandigheden, parkeerproblemen... De verpleegkundigen werken binnen een vaste regio.

Is het steeds dezelfde verpleegkundige die mij komt verzorgen?

Wij werken met vaste verpleegkundigen in verschillende regio's. Heel uitzonderlijk kan het zijn dat u door omstandigheden (vakantie, ziekte,...) verzorgd wordt door een collega.

Wat als de verpleegkundige langskomt en u niet thuis bent?

Als u niet thuis bent, zal de verpleegkundige steeds een briefje achterlaten. Kan u door omstandigheden niet op het afgesproken tijdstip aanwezig zijn, gelieve ons even telefonisch te verwittigen.

Respect en vertrouwen

De verpleegkundige is een vertrouwenspersoon en is gebonden aan het beroepsgeheim. Hij of zij gedraagt zich respectvol tegenover de patiƫnt en zijn familieleden. De verpleegkundige maakt geen onderscheid op basis van herkomst, geloofs- of filosofische overtuiging. Wij werken vanuit de visie van wederzijds respect en vertrouwen.

Ethiek

Alle verpleegkundigen zullen u in alle discretie behandelen. Persoonlijke informatie wordt uiteraard niet gebruikt voor andere doeleinden